do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

LJETO JE PROŠLO - VRATITE SE U FORMU BRZO I LAKO
Trening
28.09.2023.
Trening

LJETO JE PROŠLO - VRATITE SE U FORMU BRZO I LAKO

28.09.2023.

Septembar je stigao i vrijeme je da se svi vratimo rutini posla, škole, treninga i svakodnevnih obaveza. Nakon ljetnog raspusta najteže je vratiti se na posao. Sa vama ću podijeliti nekoliko savjeta koji će vam olakšati povratak uobičajenoj radnoj rutini i treningu.


Najvažnije je da se ne opterećujete s puno stvari odjednom, već postepeno započnite aktivnosti. Ono što u tome može pomoći je pisanje planova i obaveza, kao i njihovo postepeno rješavanje. Nažalost, fizička aktivnost je jedna od stvari koje ljudima najteže pada i od kojih prvi odustaju kada su opterećeni prevelikim brojem obaveza. Kako bi se to izbjeglo, i kako bi nam ostale obaveze lakše pale, preporučuje se svakodnevna šetnja.


Lagana šetnja od sat vremena, osim što ima veliki broj zdravstvenih dobrobiti, uvelike pomaže i u oslobađanju od stresa. Hodanje je ujedno i najlakši način da se vratite redovnoj fizičkoj aktivnosti. Kada budete spremni da se vratite u teretanu, trebali biste slijediti isti princip. Postepeno uvodite vježbe za cijelo tijelo bez utega, zatim lagane tegove i tek kada ste sigurni da se osjećate snažno, kao i prije odmora, možete povećati obim i intenzitet treninga.


Povratak treninzima posvetite nekim rutinama koje ste zanemarivali, kao što su istezanje, rolanje i masažeri, ili vježbe pokretljivosti. Isprobajte nešto novo što do sada niste radili, na primjer: započnite dan unaprijed isplaniranom jutarnjom rutinom. Osim toga, posvetite se pripremama za trening, neka zagrijavanje traje duže nego prije pauze, to će vam značiti i kada se vratite.


Najvažnije je da ne izbjegavate fizičku aktivnost, naprotiv, neka vam ona bude prva stvar kojoj se rado vraćate, jer će vam to pomoći da lakše i brže podnesete sve ostale obaveze.


Sretno vježbanje!


Anica Radosavljević @anicateretanica

Slični članci

26.
Mar.
Trening
Jedna od tema o kojima se često polemiše u fitnes industriji je kardio i gubitak masti. Ono što ljude uglavnom interesuje jeste da li je k...
01.
Feb.
Trening
Bez obzira na to da li se bavite trčanjem, fitnesom, biciklizmom ili nekom drugom sportskom aktivnošću, ovaj sastavni dio ženske odjeće pruža podr&sca...
20.
Oct.
Trening
Fleksibilnost je važna jednako kao i vaša snaga. Fleksibilnost i mobilnost omogućavaju vašim tkivima i zglobovima da se kreću u punoj amplitudi...
19.
Oct.
Trening
U današnje vrijeme, kada se brzina smatra prioritetom, nije neobično da mnogi traže brz i lak put do mišićavog tijela.
21.
Sep.
Trening
U beskompromisnoj potrazi za uspjehom često tokom treninga znamo da odemo do krajnjih granica izdržljivosti.
21.
Sep.
Trening
Bez obzira da li smo ranoranilac ili ipak ne, prvih par stvari koje uradite odmah nakon ustajanja imaju veliki uticaj na ostatak dana.
26.
Jun.
Trening
Mudro iskoristite svaki trenutak u prirodi, aktivirajte tijelo i osvježite um.
04.
Nov.
Trening
Pamuk kao prirodni materijal najbolje prija vašoj koži, prozračan je, mekan i idealan za svakodnevno nošenje.
22.
Nov.
Trening
Saznajte zašto je oporavak mišića nakon treninga jednako važan kao i trening.
21.
Oct.
Trening
Šta je bolje – trčanje ili preskakanje vijače? Odgovori se kriju u tekstu koji slijedi.