do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

PET RAZLOGA ZAŠTO PAMUČNA MAJICA NIJE ODJEĆA ZA TRENING
Trening
04.11.2022.
Trening

PET RAZLOGA ZAŠTO PAMUČNA MAJICA NIJE ODJEĆA ZA TRENING

04.11.2022.

Odlučili ste da aktivirate svoje tijelo i počnete sa treninzima. Pakujete opremu za trening i posežete za najudobnijom pamučnom majicom iz garderobera. Dajemo vam pet razloga zašto pamučna majica nikako nije dobar izbor ni za jedan vid sportske rekreacije.

 

TKANINE SA VELIKIM UDJELOM PAMUKA VAS SPUTAVAJU

 

Pamuk kao prirodni materijal najbolje prija vašoj koži, prozračan je, mekan i idealan za svakodnevno nošenje. Međutim, pamučna oprema vas sputava tokom vježbanja, otežava vaše kretanje i čini da se osjećate neprijatno. Tokom svakog treninga, pa i onog koji je lakšeg intenziteta, dolazi do zagrijevanja tijela i znojenja. Pamuk brzo upija znoj i vaša majica postaje mokra, otežana i neprijatno hladna. Koža reaguje na znoj crvenilom ili osipom, pogotovo na mjestima pregiba.

Upravo zbog toga postoje specijalizovane majice za trening. One su izrađene od materijala sa inovativnom tehnologijom koja eliminiše znoj sa kože, brzo se suši i čini da se osjećate svježe i prijatno rashlađeno, pogotovo tokom kardio vježbi visokog inteziteta. Ukoliko trenirate na otvorenom, specijalizovana majica će održavati toplotu vašeg tijela, a strateški postavljeni paneli će kontrolisati prozračnost.

Nije važno da li trenirate u sali ili na otvorenom, sprecijalizovani materijali su tu da otklone svaku prepreku i pomognu vam da iz dana u dan pobjeđujete sami sebe.

 

VAŽNA JE SLOBODA POKRETA

 

Pamučna majica se lijepi za kožu i uskraćuje slobodu pokreta. Sprave na kojima vježbate nakon vas ostaju mokre i stvaraju dodatnu neprijatnost ostalim vježbačima.

Sportske majice svojim krojem mogu da izgledaju kao klasične majice, mogu da budu potpuno pripijene, sa rukavima ili bez njih. Koji god model da izaberete, on je pažljivo dizajniran da vam bude sjajna podrška tokom treninga. U njima je nesputanost pokreta zagarantovana, one vas motivišu da pobjeđujete sebe i u njima pratite kako se vaše tijelo mijenja i kako mišići postaju vidljivi i vretenasti. Majice za trening ističu vašu figuru i utiču na samopouzdanje koje je veoma važno za istrajnost i dosljednost u treninzima.

 

SPECIJALIZOVANA SPORTSKA OPREMA JE NAPRAVLJENA DA TRAJE

 

Lifestyle garderoba nije pogodna za sport i zbog toga što se znatno brže haba, a mnogo je komplikovanija za održavanje. Pamučne stvari se peru na visokim temperaturama, sporije se suše i zahtijevaju peglanje. Ukoliko nakon treninga nastavljate  sa drugim aktivnostima, to znači da ćete natopljenu garderobu nositi cijeli dan sa sobom.

Specijalizovane majice za trening možete oprati na ruke ili u mašini za veš na manjim temperaturama, osušiće se za tili čas, bez potrebe za peglanjem, a zauzimaju minimalno prostora u vašoj torbi za trening. Ovakve majice su izdržljive i mogu se godinama koristiti, a da ne izgube ni na izgledu ni na funkcionalnosti. Dakle, razlog više da povedete računa u čemu ćete doći na trening.

 

SPECIJALIZOVANA SPORTSKA OPREMA BRINE O VAŠEM TIJELU

 

Za razliku od pamučnih majica ili trenerki koje ležerno padaju, oprema za trening ima svojstva koja vam pružaju podršku, ali i štite mišiće od mikropovreda. Tu se prije svega misli na kompresivna svojstva, a zatim i na držanje tijela tokom izvođenja određenih vježbi. Sa posebnom pažnjom se prave i muški i ženski modeli, sa strateškom potporom tamo gdje je ona najpotrebnija. Na primjer – trkačke majice sa dugačkim rukavima imaju otvor za prst koji ne dozvoljava neželjena pomjeranja i prodor hladnog vazduha. Takođe, sam materijal održava toplotu tijela i spriječava nalete vjetra i hladnoće, tako da je uz moderne tehnologije svako godišnje doba pravo vrijeme za trening.

 

I TOKOM TRENINGA MOŽETE DA IZGLEDATE PREPOZNATLJIVO I TRENDI

 

Dizajneri sportske opreme nisu pažnju posvetili samo visokim performansama tokom izvođenja treninga, već se sa istom strašću bave i izgledom i atraktivnošću modela. U potpunosti možete da izrazite sebe i svoj stil kroz sportsku opremu. Možete da se igrate bojama, modelima, svedenim ili ekstravagantnijim kombinacijama. Za koju god da se odlučite, znajte da će vam biti sjajan partner na putu postizanja željenih rezultata. U sportskoj opremi imate više samopouzdanja, vaša figura izgleda bolje i sjajan je podsticaj za pravljenje dobrih sportskih rezultata.

Specijalizovana sportska oprema je, na prvi pogled, mnogo veći finansijski izdatak za vježbača početnika od posezanja za nekom već iznošenom majicom iz garderobera. Međutim, na duže staze, ovo ulaganje je i te kako isplativo. Sportska oprema je izdržljiva i dugotrajna, pa ćete povremenom dopunom vrlo brzo imati zavidnu kolekciju koju ćete godinama nositi. Mnogi neiskusni vježbači najveću pažnju posvećuju patikama, međutim, svaki dio sportske opreme igra jednako važnu ulogu tokom treninga, a to su rezultati na koje ćete biti ponosni.

Zapamtite, za svaku vrstu treninga ili sporta postoji specijalizovana oprema, a ona je tu zbog vas, da vam olakša trening, učini ga opuštenijim i sigurnijim.

U našoj online prodavnici pronaći ćete specijalizovanu sportsku opremu za različite sportske aktivnosti.

 

Sportski pozdrav, 

 

Sport Vision tim

Slični članci

26.
Mar.
Trening
Jedna od tema o kojima se često polemiše u fitnes industriji je kardio i gubitak masti. Ono što ljude uglavnom interesuje jeste da li je k...
01.
Feb.
Trening
Bez obzira na to da li se bavite trčanjem, fitnesom, biciklizmom ili nekom drugom sportskom aktivnošću, ovaj sastavni dio ženske odjeće pruža podr&sca...
20.
Oct.
Trening
Fleksibilnost je važna jednako kao i vaša snaga. Fleksibilnost i mobilnost omogućavaju vašim tkivima i zglobovima da se kreću u punoj amplitudi...
19.
Oct.
Trening
U današnje vrijeme, kada se brzina smatra prioritetom, nije neobično da mnogi traže brz i lak put do mišićavog tijela.
28.
Sep.
Trening
Nekoliko savjeta koji će vam olakšati povratak uobičajenoj radnoj rutini i treningu.
21.
Sep.
Trening
U beskompromisnoj potrazi za uspjehom često tokom treninga znamo da odemo do krajnjih granica izdržljivosti.
21.
Sep.
Trening
Bez obzira da li smo ranoranilac ili ipak ne, prvih par stvari koje uradite odmah nakon ustajanja imaju veliki uticaj na ostatak dana.
26.
Jun.
Trening
Mudro iskoristite svaki trenutak u prirodi, aktivirajte tijelo i osvježite um.
22.
Nov.
Trening
Saznajte zašto je oporavak mišića nakon treninga jednako važan kao i trening.
21.
Oct.
Trening
Šta je bolje – trčanje ili preskakanje vijače? Odgovori se kriju u tekstu koji slijedi.