do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

STIŽE LJETO: IZAĐITE IZ TERETANE I VJEŽBAJTE NA OTVORENOM!
Trening
26.06.2023.
Trening

STIŽE LJETO: IZAĐITE IZ TERETANE I VJEŽBAJTE NA OTVORENOM!

26.06.2023.

Iako teretane imaju svoje prednosti, zraci sunca nam omogućavaju da više vremena provodimo napolju. Mudro iskoristite svaki trenutak u prirodi, aktivirajte tijelo i osvježite um. Bilo da ste solo vježbač ili timski igrač, bavljenje sportom na otvorenom pomoći će vam da održite motivaciju koja može nestati usled stalnog vježbanja u zatvorenom prostoru. Složićete se da svaka promena prija.


Šetnja i trčanje u prirodi

Jednostavno trčanje ili šetnja u prirodi pružaju priliku da istražite svoje okruženje i istovremeno ojačate tijelo. Trčanje kao odličan kardio trening pomaže u poboljšanju izdržljivosti, sagorevanju kalorija i održavanju zdrave tjelesne težine. Udobna sportska majica, šorchelanke za trening i kvalitetne patike za trčanje će ovakav užitak učiniti maksimalnim. Prozračnost, fleksibinost i antibakterijska svojstva koja posjeduju materijali od kojih je izrađena sportska kolekcija učiniće da vas ništa ne ometa prilikom omiljene aktivnosti.


Za one koji ne vole trčanje, preskaknje vijače je idealna kardio vežba koju možete praktikovati u prirodi, a vijača se kao sportski rekvizit lako može spakovati da ne zauzima previše prostora u rancu ili vašoj omiljenoj sportskoj torbi.


Fitnes na otvorenom

Izborom kvalitetne prostirke za vježbanje obezbijedite sebi udobnu podlogu za fitnes ili jogu i dovedite svoje tijelo i um u potpuni balans. Za one koji vole da vježbaju pod opterećenjem i dodatno osnaže mišiće, bučice i tegovi sa čičkom su idealno rješenje. Da biste spriječili nastanak povreda i potpuno se posvetili treningu, svojim fitnes rekvizitima dodajte i par rukavica koje pružaju dodatnu udobnost i zaštitu. Veoma praktične, elastične trake za vježbanje i istezanje će vam biti odličan saveznik da ostanete u formi, a možete ih ponijeti svuda sa sobom i koristiti prilikom treninga na otvorenom. Na nekom pikniku u prirodi ili druženju pored bazena izvucite svoje rekvizite za vježbanje i zabava za cijelu ekipu je zagarntovana. U društvu je motivacija najjača.


Ljeti je najljepše pored vode

Bilo da se nalazite na obali mora, rijeci, jezeru ili bazenu, plivanje je odličan način da se rashladite i ostanete aktivni. Pored toga što je sjajan trening za cijelo telo, plivanje ima blagotvoran uticaj na unutrašnji balans i mir. Istražite različite vrste plivanja poput kraula, leđnog ili prsnog i zabavite se u vodi dok se bavite sportom. Kupaći kostim ili šorc morate imati u vašoj torbi za plažu, a peraja, maske i naočare za ronjenje mogu aktivnosti na vodi učiniti još uzbudljivijim. Poseban sportski izazov su sve popularnije sup daske za veslanje na kojima, osim zahtevnog veslanja, možete uraditi seriju čučnjeva, iskoraka ili izdržaja i angažovati bukvalno svaki mišić na tijelu. Prava mala teretana na otvorenom.


Igraj u timu

Aktivnosti na otvorenom tokom ljetnjih mjeseci nisu ograničene samo na pojedinačne sportove. Ekipni sportovi sa loptom su nezaobilazni vid zabave, bilo da se radi o odbojci, košarci ili fudbalu. Organizujte utakmice ili turnire sa svojim prijateljima i porodicom. Ovo će vam pružiti priliku da se povežete, poboljšate svoje sportske vještine i provedete kvalitetno vrijeme na svježem vazduhu. I badminton može biti jednako uzbudljiv vid razonode i treninga, pogotovo ako imate dobrog protivnika. Možete se pridružiti i grupama za biciklizam, trčanje ili fitnes u prirodi i upoznati nove ljude sličnih interesovanja.


Za bezbrižno ljeto

Važno je napomenuti da tokom sportskih aktivnosti na otvorenom treba preduzeti odgovarajuće mjere predostrožnosti kako biste ostali bezbjedni i zdravi. Na primjer, obavezno koristite zaštitnu opremu, poput kacige prilikom biciklizma. Iako je sunčeva svjetlost najbolji prirodni izvor vitamina D, ona može imati i negativan uticaj na kožu jer prekomjerno izlaganje suncu može biti štetno, pa ne zaboravite da sa sobom ponesete omiljeni kačket, kapu ili šešir. Takođe, naočare za sunce i krema sa UV filterom su neizostavan dio efikasne zaštite. Pridržavajate se pravila sigurnosti i pratite svoje tijelo kako biste izbegli pregrijavanje ili dehidrataciju. Poželjno je da kod sebe uvijek imate flašicu sa vodom.


Požurite, najljepše godišnje doba je tu

Uživanje u sportskim aktivnostima na otvorenom tokom ljetnjeg perioda, poboljšava kondiciju, smanjuje stres, podstiče dobro raspoloženje i pruža priliku za istraživanje i avanturu. Bez obzira na to da li se odlučujete za plivanje, trčanje, biciklizam ili bavljenje timskim sportom, iskoristite ljeto da se povežete sa prirodom i uživate u svim njenim čarima, a mi vam u našoj online prodavnici nudimo sve što vam je za tu avanturu potrebno.
 

Sport Vision tim

Slični članci

26.
Mar.
Trening
Jedna od tema o kojima se često polemiše u fitnes industriji je kardio i gubitak masti. Ono što ljude uglavnom interesuje jeste da li je k...
01.
Feb.
Trening
Bez obzira na to da li se bavite trčanjem, fitnesom, biciklizmom ili nekom drugom sportskom aktivnošću, ovaj sastavni dio ženske odjeće pruža podr&sca...
20.
Oct.
Trening
Fleksibilnost je važna jednako kao i vaša snaga. Fleksibilnost i mobilnost omogućavaju vašim tkivima i zglobovima da se kreću u punoj amplitudi...
19.
Oct.
Trening
U današnje vrijeme, kada se brzina smatra prioritetom, nije neobično da mnogi traže brz i lak put do mišićavog tijela.
28.
Sep.
Trening
Nekoliko savjeta koji će vam olakšati povratak uobičajenoj radnoj rutini i treningu.
21.
Sep.
Trening
U beskompromisnoj potrazi za uspjehom često tokom treninga znamo da odemo do krajnjih granica izdržljivosti.
21.
Sep.
Trening
Bez obzira da li smo ranoranilac ili ipak ne, prvih par stvari koje uradite odmah nakon ustajanja imaju veliki uticaj na ostatak dana.
04.
Nov.
Trening
Pamuk kao prirodni materijal najbolje prija vašoj koži, prozračan je, mekan i idealan za svakodnevno nošenje.
22.
Nov.
Trening
Saznajte zašto je oporavak mišića nakon treninga jednako važan kao i trening.
21.
Oct.
Trening
Šta je bolje – trčanje ili preskakanje vijače? Odgovori se kriju u tekstu koji slijedi.