do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

KAKO DA VAM SPORTSKI BRA TRAJE ŠTO DUŽE
Trening
01.02.2024.
Trening

KAKO DA VAM SPORTSKI BRA TRAJE ŠTO DUŽE

01.02.2024.

Bez obzira na to da li se bavite trčanjem, fitnesom, biciklizmom ili nekom drugom sportskom aktivnošću, ovaj sastavni dio ženske odjeće pruža podršku i udobnost tokom treninga i na taj način povećava sportske performanse. Međutim, kako biste osigurale da vaš sportski grudnjak ostane u dobrom stanju, bitno je da vodite računa kod odabira pravog modela, kao i da poštujete određene smjernice prilikom održavanja.


Zašto je važno nositi sportski grudnjak?

Niko ne želi da trenira u odjeći koja žulja, steže i stvara neprijatan osjećaj. Sportski grudnjaci su posebno dizajnirani da obezbjede dodatnu potporu tokom treninga, da pruže maksimalni komfor i smanje neprijatnosti. Stvarajući kompresiju, pomažu u očuvanju oblika grudi, smanjuju trenje i iritaciju kože, što je posebno važno kod trčanja i drugih intenzivnih aktivnosti.

Šta je bitno prilikom izbora sportskog grudnjaka?

Sportska garderoba se često pere i zbog toga je važno da bude izrađena od kvalitetnih materijala, sa čvrstim i istrajnim šavovima, kako bi što duže zadržala svoju formu. Pored kvaliteta, sportski grudnjak mora u potpunosti da odgovara ženskoj anatomiji.


Kako pravilno održavati sportski grudnjak?

Kada pronađete i kupite idealan sportski grudnjak, poželjećete da ga nosite zauvijek i da vam što duže traje. Pravilno održavanje, kao i kvalitet materijala od kog je sačinjen igraju ključnu ulogu u produženju njegovog vijeka trajanja. Uz nekoliko korisnih savjeta možete uticati na to koliko dugo će vaš omiljeni sportski bra ostati kao nov.


Način pranja

Preporučujemo da ručno perete sportski grudnjak koristeći neagresivne sapune, šampone ili blage deterdžente. Ukoliko je moguće, za ispiranje koristite hladnu vodu, jer topla voda može doprinijeti da se elastični dijelovi istegnu ili izgube oblik. Ako radije perete u mašini za pranje veša, preporučujemo da vaš sportski bra tretirate kao i druge delikatne stvari – ubacite ga u meku vreću za pranje, pa tek onda u bubanj mašine. Ovo će pomoći u očuvanju elastičnosti materijala i smanjenju habanja. Ne koristite omekšivače, jer oni takođe mogu oslabiti elastičnost materijala i smanjiti njegovu sposobnost da pruži potporu.


Sušenje na vazduhu

Kao i kod drugih delikatnih stvari, izbjegavajte centrifugiranje i nemojte sušiti sportski bra u mašini za sušenje veša. To može istegnuti i oštetiti vlakna i elastin, što dovodi do manje podrške, čak i promjene u veličini. Umesto toga, ostavite ga da se suši na vazduhu, izbjegavajući direktno sunce. Kačenje za trake ih može istegnuti, pa se potrudite da ga položite na neku ravnu površinu ili koristite nosač za sušenje. Peglanje nije preporučljivo, a ni neophodno.

Odlaganje i dodatni savjeti

Skinite svoj sportski bra odmah nakon treninga i nemojte dugo odlagati pranje, jer znoj i bakterije mogu istegnuti tkaninu. Potrudite se da imate više komada sportskih grudnjaka kako biste mogli da ih koristite naizmjenično i na taj način smanjite habanje svakog ponaosob. Sportska garderoba se pere vrlo često, a ukoliko imate par komada u rotaciji dok trenirate, to znači da ćete svaki koristiti i prati ređe, što će doprineti očuvanju forme. Takođe, dobro je da imate nekoliko opcija u zavisnosti od vrste aktivnosti koju planirate. Sprečite deformaciju tako što ćete držati svoje sportske brushaltere u fiokama ili na mestima gde neće biti izloženi težini drugog veša.


Kada je vrijeme za novi sportski grudnjak?

Iako svi želimo da nam omiljena garderoba traje zauvijek, pored svog truda i brige oko nje, ona ima svoj vijek trajanja. Ovo se posebno odnosi na sportske komade kod kojih je funkcija veoma bitna. Koliko dugo će vam trajati sportski brushalter zavisi od kvaliteta, od toga koliko često vježbate i kako se brinete o njemu. Ukoliko se redovno nosi, počeće da pokazuje znakove starosti otprilike nakon godinu dana, ali svakako morate koristiti sopstvenu procjenu kada provjeravate habanje. Ukoliko primijetite da grudi ne stoje čvrsto prilikom pokreta, ili osjetite bol tokom ili poslije treninga, možda je vrijeme za zamjenu. Ukoliko vam se učini da su trake labave i na najužem kopčanju, spadaju sa ramena ili zahtijevaju redovno podešavanje, postaju grube i počinju da vas iritiraju, to je znak da se materijal pogoršao. Očigledan znak da je došlo vrijeme da nabavite novi sportski brushalter su i izblijedile boje ili neprijatan miris, čak i nakon pranja.

Birajte kvalitet

Pravilno održavanje sportskih grudnjaka osigurava njihovu dugotrajnost, a vama pruža podršku i komfor tokom aktivnosti. Investiranje u kvalitetne sportske grudnjake i pravilna briga o njima učiniće da vam bude udobno i da se osjećate sigurno tokom svih poduhvata. Ukoliko se pitate gdje možete da pronađete najbolje sportske topove, na pravom ste mjestu. Zavirite u našu online prodavnicu i priuštite sebi sportsku odjeću od vrhunskih materijala koji pružaju maksimalnu udobnost, a istovremeno i željenu potporu.


Sport Vision tim

Slični članci

26.
Mar.
Trening
Jedna od tema o kojima se često polemiše u fitnes industriji je kardio i gubitak masti. Ono što ljude uglavnom interesuje jeste da li je k...
20.
Oct.
Trening
Fleksibilnost je važna jednako kao i vaša snaga. Fleksibilnost i mobilnost omogućavaju vašim tkivima i zglobovima da se kreću u punoj amplitudi...
19.
Oct.
Trening
U današnje vrijeme, kada se brzina smatra prioritetom, nije neobično da mnogi traže brz i lak put do mišićavog tijela.
28.
Sep.
Trening
Nekoliko savjeta koji će vam olakšati povratak uobičajenoj radnoj rutini i treningu.
21.
Sep.
Trening
U beskompromisnoj potrazi za uspjehom često tokom treninga znamo da odemo do krajnjih granica izdržljivosti.
21.
Sep.
Trening
Bez obzira da li smo ranoranilac ili ipak ne, prvih par stvari koje uradite odmah nakon ustajanja imaju veliki uticaj na ostatak dana.
26.
Jun.
Trening
Mudro iskoristite svaki trenutak u prirodi, aktivirajte tijelo i osvježite um.
04.
Nov.
Trening
Pamuk kao prirodni materijal najbolje prija vašoj koži, prozračan je, mekan i idealan za svakodnevno nošenje.
22.
Nov.
Trening
Saznajte zašto je oporavak mišića nakon treninga jednako važan kao i trening.
21.
Oct.
Trening
Šta je bolje – trčanje ili preskakanje vijače? Odgovori se kriju u tekstu koji slijedi.