do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

AL RIHLA: ZVANIČNA FUDBALSKA LOPTA SVJETSKOG PRVENSTVA U KATARU
U fokusu
01.06.2022.
U fokusu

AL RIHLA: ZVANIČNA FUDBALSKA LOPTA SVJETSKOG PRVENSTVA U KATARU

01.06.2022.

Od trenutka kada je adidas 30. marta predstavio zvaničnu loptu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu sa nestrpljenjem odbrojavaju vrijeme do početka fudbalskog spektakla u Kataru. Od 21. novembra do 18. decembra ove godine, 32 tima takmičiće se za najprestižniji trofej u međunarodnom fudbalu. Kao i za sva velika takmičenja do sada, FIFA se i ovog puta potrudila da lansira zvaničnu loptu koju će zavrtjeti neka od najvećih fudbalskih imena današnjice.

Kao jedan od najpoznatijih proizvođača sportske opreme, adidas već 14. put zaredom kreira loptu za Svjetsko prvenstvo. Kako tvrde iz ove kompanije, to će biti najbrža lopta u istoriji takmičenja. Al Rihla će letjeti kroz vazduh brže nego ijedna lopta do sada.

Ovo je zadivljujuća, održiva i visokokvalitetna lopta za meč kompanije adidas u kojoj će uživati zvijezde koje igraju na vrhuncu svoje igre na najvećoj svjetskoj sceni u Kataru, kao i svi drugi igrači širom svjeta“, rekao je Žan Fransoa Pati, direktor marketinga FIFA. „Putovanje Al Rihle širom svjieta predstavljaće nevjerovatan domet FIFA Svjetskog prvenstva i pružiće fanovima jedinstvenu priliku da se uključe u događaj dok raste uzbuđenje uoči velikog početka“.

Zvanična lopta ima i svoje ime, koje joj nije dato slučajno − Al Rihla na arapskom znači „putovanje“ i inspirisana je živopisnim jahtama, bogatom kulturom, impozantnom arhitekturom i zastavom Katara. Na svom putu oko svijeta, Al Rihla će povezati i ujediniti sve ljubitelje fudbala i dati im priliku da osjete duh Svjetskog prvenstva i prije početka takmičenja.

Dizajn lopte bazira se na preciznim podacima i brojnim testiranjima u adidas laboratorijama, aerotunelima, kao i na samom terenu gdje su je testirali igrači. Al Rihla je stvorena da pruži najviši nivo tačnosti i pouzdanosti. Tajna je u Speedshell teksturnim panelima nepravilnog oblika, kojih ima ukupno 20, a koji omogućavaju preciznost, stabilnost i potpunu kontrolu kretanja. Zahvaljujući mikroteksturama, utisnutim šarama i aerodinamičnom obliku, ova lopta je stvorena za letenje po terenu. Unutrašnjost je dizajnirana da pruži brzinu, preciznost i konzistentnost, sa maksimalnim zadržavanjem vazduha u mjehuru. Osim toga, Al Rihla je prva lopta za Svjetsko prvenstvo koja je napravljena isključivo od boja i lijepkova na bazi vode. Ovim je adidas još jednom pokazao svoju inicijativu u borbi za ekološki prihvatljiviju proizvodnju uz korišćenje održivih materijala u izradi.

Zvanična lopta prvenstva inspirisala je seriju adidas lopti posvećenih ovom fudbalskom događaju, pa se u okviru njihovog asortimana mogu pronaći Al Rihla lopte za različite varijante igre. Fudbal u sali ili na otvorenom terenu, na travi ili čvrstoj podlozi, u regularnim ili zimskim uslovima, sada možete igrati nekom od adidas Al Rihla lopti koje će vas inspirisati da se osjećate kao da ste upravo zakoračili na Al Janoub ili neki od impresivnih stadiona u Kataru.

Ne propustite priliku da zavrtite vašu Al Rihlu i dobro se zabavite uz igru sa timom ili prijateljima, dok sa nestrpljenjem iščekujete da počne fudbalski spektakl godine.

 

Sport Vision tim

Slični članci

07.
Aug.
U fokusu
Kao putnici moramo biti spremni na sve izazove sa kojima se možemo suočiti; neočekivana kašnjenja, potencijalno duge redove na granici ili sate sjeden...
18.
Jan.
U fokusu
Sportske odluke su neke od najčešćih na spisku ciljeva koje planiramo da ostvarimo u Novoj godini. Kako pravilno
21.
Dec.
U fokusu
Praznična euforija je počela, a sa njom i kupovina poklona.
20.
Dec.
U fokusu
Koje su prednosti planinarenja i zašto je ovo aktivnost koju svako od nas teba da uvrsti u svoju svakodnevicu, pročitajte u nastavku.
04.
Nov.
U fokusu
Da li ste znali da organski pamuk ima brojne prednosti u odnosu na tradicionalni?
22.
Jun.
U fokusu
Proljeće je pravo vrijeme za avanture na otvorenom − priroda se budi i poziva na istraživanje. Mi vam ove sezone sa ponosom predstavljamo najnoviji out...
13.
May.
U fokusu
I ovog proljeća, osluškivali smo vaše potrebe i svjetske trendove i pripremili smo za vas mix udobnosti, modernog dizajna, intenzivnih boja i k...
21.
Apr.
U fokusu
Ukoliko ste odlučili da se pridružite izazovu i istrčite jednu od ponuđenih dionica takmičarskog karaktera (prijava je obavezna), pružamo vam mogućnost da os...
15.
Apr.
U fokusu
Stiglo je proljeće, sve boje su se intezivirale, vazduh miriše na nove početke, rukavi su se skratili, naočare za sunce izronile iz torbi, a svaki kor...
07.
Mar.
U fokusu
Kako se jake žene nose sa svakodnevnim izazovima i šta je ono što ih pokreće, pročitajte u pričama koje slijede u nastavku.