do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru  Pogledaj više

U fokusu
28.09.2021.

Sport Vision kompanija podržala „EVROPSKU SEDMICU URBANE MOBILNOSTI“

Od 16. do 22. septembra širom Bosne i Hercegovine građani su podržali projekat „Evropska sedmica urbane mobilnosti“ i dali doprinos promociji korištenja alternativnih sredstava prevoza u cilju smanjenja zagađivanja i zaštite životne sredine ali i povećanja fizičke aktivnosti.

Ubrzan način života i svakodnevne obaveze učinile su da se stil života ljudi promijeni te smo svjedoci da sve više koristimo automobile, a da se sve manje krećemo i koristimo alternativna prevozna sredstva koja ne samo da su korisna za zaštitu životne sredine nego i za naše zdravlje.

Sport Vision kompanija godinama već nastoji da da svoj doprinos zaštiti i očuvanju životne sredine, pa je tako i ove godine dala podršku Evropskoj sedmici urbane mobilnosti kao pokrovitelj sportskih i rekreativnih aktivnosti u okviru sedmodnevnog programa koje je organizovao Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina.

Biciklistička trka na 20km, javni treninzi za djecu i odrasle na trgu, rolerijada i rekreativne igre za djecu sa poteškoćama u razvoju, samo su neke od aktivnosti za koje je Sport Vision kompanija dala podršku pozivajući ljude da učestvuju i učine mali korak kako bi već sutra imali zdraviju okolinu i ljepše okruženje.

Podrška „Evropskoj sedmici urbane mobilnosti“ je samo jedna u nizu aktivnosti u kojoj je Sport Vision kompanija učestvovala kako bi promovisala i podstakla podizanje svijesti o zaštiti životne sredine. U okviru projekta Vizija zdrave budućnosti, Sport Vision kompanija je pokrenula EcoVision projekat te će u narednom periodu biti organizovana čišćenja zagađenih područja, prikupljanje otpada, ekološke trke i mnoge druge aktivnosti kako bismo svi zajedno napravili korak više ka ekološkoj osviještenosti.

U okviru svoje ponude Sport Vision kompanija je već istakla artikle koji su izrađeni od eco-friendly materijala i čijom kupovinom svakako doprinosite očuvanju naše planete.

Ponudu eco-friendly artikla pogledajte u našem online shop-u, a redovno nas pratite kako biste bili u toku sa svim aktivnostima u okviru EcoVision projekta.

Priključite se i vi #EcoVision pokretu!

Sport Vision tim

Trenutno nema komentara

Slični članci

18.
Jan.
2023.
U fokusu
Sportske odluke su neke od najčešćih na spisku ciljeva koje planiramo da ostvarimo u Novoj godini. Kako pravilno
21.
Dec.
2022.
U fokusu
Praznična euforija je počela, a sa njom i kupovina poklona.
20.
Dec.
2022.
U fokusu
Koje su prednosti planinarenja i zašto je ovo aktivnost koju svako od nas teba da uvrsti u svoju svakodnevicu, pročitajte u nastavku.