do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

SAVJETI KAKO VJEŽBANJE UČINITI ZABAVNIM ZA CIJELU PORODICU
Trening
01.04.2020.
Trening

SAVJETI KAKO VJEŽBANJE UČINITI ZABAVNIM ZA CIJELU PORODICU

01.04.2020.

Pitate se kako pravilno utrošiti vrijeme i energiju za vrijeme boravka u kući? Vrijeme za porodično vježbanje! Nekome je ovo omiljena tema, dok je neki vješto izbjegavaju. Bilo kako bilo, činjenica je da je važno voditi računa o zdravlju i fizičkoj spremnosti svih ukućana. Da djeca ne bi bila neaktivna, dobro je ograničiti im vrijeme koje provode sjedeći ispred TV-a i kompjutera. Čak i kada nema odgovarajućih rekvizita uz malo mašte mogu da se osmisle korisne vježbe kojima ćete djeci ispuniti vrijeme.

Zapravo od svega može da se napravi igra, pa čak i od vježbanja. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta:

  1. Napravite listu omiljenih vježbi svih članova porodice i dajte da svako od njih vodi vježbanje po 10 minuta.

Kako bi dodatno začinili vježbanje, možete napraviti i tabelu i mjeristi čije sesije vježbi su najbolje ocijenjene od svih članova porodice, ko najviše propušta vježbanje i ko je uvijek prisutan. Možete osmisliti i neku finu nagradu za svaki mjesec za ukupnog pobjednika. Pripremili smo listu jednostavnih vježbi koje možete raditi sa svojim najdražima. Potrudili smo se da one ne samo  učine zdravijima i da stvore zdrave navike, nego da budu i zabavne i jednostavno da provedete zajedničko vrijeme kao porodica. Sve je bolje kada to radite skupa.

Trbušnjaci

Lezite na leđa tako da držite dijete na stomaku i naizmjenično se podižite i spuštajte prema njemu. Tako ćete veoma lako zategnuti trbušne mišiće, a vaše dijete će uživati u zanimljivoj igri.

Sklekovi

Dok dijete leži na leđima, namjestite se iznad njega u položaju za ženske sklekove, dakle na koljenima i šakama. Naizmjenično savijajte laktove, radeći sklekove, podižite se i spuštajte ka njemu. Snažne tate mogu dijete staviti na ledja i tako raditi sklekove sa većom težinom.

Ruke

Lezite na leđa, a dijete držite u rukama i naizmjenično ga podižite i spuštajte. Na taj način vaše dijete će se zabavljati, a vi ćete ojačati mišiće ruku. Ruke možete vježbati i sa bučicama ili flašama vode. Podignite ruke u vazduh i držite u tom položaju 1min.

Čučnjevi

Čučnjeve možete raditi u paru. Stanite paralelno i istovremena radite vježbu sa čvrsto postavljenim stopalima na podlozi. Oni koji su u boljoj kondiciji mogu ovu vježbu raditi sa dodatnim opterećenje, sa tegovima u rukama.

Savjet stručnjaka: Ukoliko do sada niste vježbali i želite da sada počnete, vježbe koje smo prikazali u tekstu možete raditi dva puta nedeljno po dve serije. Vremenom, kako vaša kondicija bude rasla pojačavajte trening na taj način što ćete pojačati broj ponavljanja vježbi.

 

          2. Šta kažete na staru dobru zabavu? Koji je najbolji način da potrošite energiju i da se svi pokrenete? Plesanje! Uvijek imajte pripremljenu listu pjesama koje možete pustiti u bilo koje vrijeme, kako se ne bi propustila prilika za plesanje. Jako je zabavna i nudi nam mogućnost da budemo spontani!

            3. Da li imate nekog omiljenog fitnes gurua? Možete svi pokušati da zapratite nekog omiljenog na YouTube-u. Pobrinite se da odaberete zajedničkog kojeg ćete svi  pratiti! Prije toga možete istog da odaberete glasanjem.

            4. Sesija treninga joge za ukućane? Ukoliko neko od članova vaše porodice ima znanje o jogi, možete zajedno isprobati nekoliko vježbi istezanja. Primjetne su brojne prednosti ovih vježbanja za cijelu porodicu: pored svega ostalog, joga može pomoći djeci da poboljšaju svoju koncentraciju.

Nakon vježbanja, nagradite svoju porodicu! Možete organizovati večeru zajedno propraćenu gledanjem filmova. Izvanredna ideja za provod zajedničkog kvalitetnog vremena i stvaranja nezaboravnih uspomena.

Neka vježbanje postane redovna aktivnost sa malo zabave. Na taj način, to možete pretvoriti u lijepu porodičnu tradiciju kojoj će se svi radovati. Važno je da budete kreativni, a ako redovno djecu zovete na vježbanje kroz igru, možete u njima da probudite želju i stvorite naviku koju će kasnije sami nastaviti.

Neka vježbanje postane vaša zajednička rutina a opremu za ovaj, ali i druge treninge koje radite kod kuće, možete pronaći i naručiti u našem online shop-u. 

Dostava je besplatna!

Sport Vision tim

Slični članci

26.
Mar.
Trening
Jedna od tema o kojima se često polemiše u fitnes industriji je kardio i gubitak masti. Ono što ljude uglavnom interesuje jeste da li je k...
01.
Feb.
Trening
Bez obzira na to da li se bavite trčanjem, fitnesom, biciklizmom ili nekom drugom sportskom aktivnošću, ovaj sastavni dio ženske odjeće pruža podr&sca...
20.
Oct.
Trening
Fleksibilnost je važna jednako kao i vaša snaga. Fleksibilnost i mobilnost omogućavaju vašim tkivima i zglobovima da se kreću u punoj amplitudi...
19.
Oct.
Trening
U današnje vrijeme, kada se brzina smatra prioritetom, nije neobično da mnogi traže brz i lak put do mišićavog tijela.
28.
Sep.
Trening
Nekoliko savjeta koji će vam olakšati povratak uobičajenoj radnoj rutini i treningu.
21.
Sep.
Trening
U beskompromisnoj potrazi za uspjehom često tokom treninga znamo da odemo do krajnjih granica izdržljivosti.
21.
Sep.
Trening
Bez obzira da li smo ranoranilac ili ipak ne, prvih par stvari koje uradite odmah nakon ustajanja imaju veliki uticaj na ostatak dana.
26.
Jun.
Trening
Mudro iskoristite svaki trenutak u prirodi, aktivirajte tijelo i osvježite um.
04.
Nov.
Trening
Pamuk kao prirodni materijal najbolje prija vašoj koži, prozračan je, mekan i idealan za svakodnevno nošenje.
22.
Nov.
Trening
Saznajte zašto je oporavak mišića nakon treninga jednako važan kao i trening.