do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

ZAJEDNO ZA PLANETU ZEMLJU: SPORT VISION OBILJEŽAVA MJESEC EKOLOGIJE
Ecovision
02.04.2024.
Ecovision

ZAJEDNO ZA PLANETU ZEMLJU: SPORT VISION OBILJEŽAVA MJESEC EKOLOGIJE

02.04.2024.

Ove godine, zajedno sa vama, Sport Vision obilježava mjesec april kao mjesec ekologije i očuvanja životne sredine, i na taj način što daje jedan mali, ali značajan doprinos našoj planeti putem Eco Vision projekta.


U protekle dvije godine, sproveli smo niz aktivnosti poput pošumljavanja, čišćenja obalnih područja i recikliranja papira, ali i postavljanja ECO VISION kutija za prikupljanje stare odjeće i obuće radi njenog ponovnog korištenja ili recikliranja.

Reupotreba ili reciklaža već iskorištenih stvari je jedan od najboljih načina da očuvamo našu životnu sredinu i pomognemo planeti Zemlji da postane manje zagađena. Potreba za novom proizvodnjom često iziskuje eksploataciju neobnovljivih resursa i negativno utiče na životnu sredinu, a kroz recikliranje i davanje novog života već upotrebljenim stvarima značajno utičemo na smanjenje ovih procesa. I ne samo to, na ovaj način se smanjuje količina otpada na deponijama, čime se smanjuje i emisija štetnih gasova i sprječava otpuštanje štetnih materija u prirodu.


Kroz recikliranje, svaki od nas može biti “agent” pozitivnih promjena i zbog toga smo u ovom mjesecu u još dvije Sport Vision radnje postavili ECO VISION kutije za prikupljanje stare obuće i odjeće. Do sada ste staru obuću i odjeću mogli donirati u Sport Vision radnjama u Bijeljini, Tuzli, Banjaluci (Sport Vision radnja u Delta Planet-u i  Sport Vision radnja u ulici Veselina Masleše 10) i Sarajevu ( Sport Vision radnja na Ferhadiji), a od sada staru obuću i odjeću možete donirati i u:

  • Sport Vision radnji u Sarajevo – Butmirkska cesta 14 – Grand Centar
  • Sport Vision radnji u Zvorniku – Karakaj 87 - Zvornik City Park.

 

Doniranjem ostvarujete pravo na vaučer u vrijednosti od 10KM za kupovinu iznad 49KM, a sve što trebate učiniti prilikom dolaska u radnju je prijaviti se na kasi i pokazati Sport&Bonus karticu.


Razmislite o izvorima otpada u vašem domu i radnom okruženju. Pokušajte da smanjite upotrebu plastike i papira, te pronađite alternative koje su ekološki prihvatljivije jer naši mali koraci mogu imati veliki uticaj na zaštitu naše planete.


Postani i ti dio Eco Vision pokreta već danas kroz doniranje stare odjeće i obuće ili kupovinu iz naše eco-friendly ponude.

Slični članci

12.
Apr.
Ecovision
Još jedna u nizu aktivnosti koje Sport Vision sprovodi u cilju zaštite životne sredine, uspješno je realizovana.
14.
Oct.
Ecovision
Da li dovoljno vodimo računa o planeti na kojoj živimo?
21.
Apr.
Ecovision
Planeta na kojoj živimo je nevjerovatno mjesto, ali joj je potrebna naša pomoć da bi napredovala i da bismo imali zdravu okolinu za sve nas.