Mercurial nije izmislio brzinu, ali ju je usavršio. Sa preko dvadeset godina uvođenja inovacija iza sebe,  danas je ova kopačka definitivni simbol brzih.

Nike Mercurial sa ponosom predstavlja novi model Game Over with speed, u okviru novog Game Over paketa. Kreirane da unaprijede brzinu igrača na terenu, Mercurial kopačke prenose tempo u sasvim drugu dimenziju. Napravljene da budu što je moguće lakše za igrača, Mercurial Superfly kopačke imaju super tanak i fleksibilan Flyknit gornji i reaktivni đon sistem koji pruža vrhunski odziv pri velikim brzinama.

Flyknit kontrukcija Nike Superfly 6 Elite FG Game Over kopačke se obavija ispod  stopala i prekriva ga prirodno, kao drugi sloj kože. Dvokomponentni sistem donje podloge koristi lagano unutrašnje postolje koje se savija za brzinu sa svakim korakom.

Konstrukcija novog Merkurial Flyknit gornjišta  od 360 stepeni, omogućava igraču da bez napora reaguje na eksplozivne pokrete i silovite udarce. To je čini savršenim kopačkom za Mercurial igrače kao što su Ronaldo, Mbappe i Lieke Martens, koji realizuju napad u svakoj otvorenoj prilici.

Svjetski popularne Nike Mercurial Superfly patike za fudbal su dostupne i na našem tržištu, u odabranim Sport Vision radnjama, kao i u online shopu.