do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

ZA NAJBOLJI POČETAK DANA: 5 aktivnosti koje treba da uvedete u jutarnju rutinu
Zanimljivosti
16.07.2020.
Zanimljivosti

ZA NAJBOLJI POČETAK DANA: 5 aktivnosti koje treba da uvedete u jutarnju rutinu

16.07.2020.

Da li imate problem da ujutru ustanete iz kreveta zato što vas toplota omamljuje? Ili jednostavno volite dugo da spavate i niste „jutarnja osoba“? To je sasvim u redu, jer ne možemo svi biti ranoranoci, ali uz pomoć nekoliko trikova možemo unaprijediti našu jutarnju rutinu i započeti dan na najbolji mogući način. Otkrivamo vam 5 aktivnosti koje treba da uvedete u svoju jutarnju rutinu, a koje će sigurno doprinijeti zdravijem životu.

Istegnite se prije nego što zakoračite u novi dan

Koliko god da vam je krevet udoban, istezanje bi trebalo da bude neizostavni dio vaše jutarnje rutine. Nekoliko laganih vježbi, koje ćete uraditi čim ustanete iz kreveta, pokrenuće cijelo tijelo, poboljšati cirkulaciju i doprinijeti mnogo boljem osjećaju tokom dana.

Ne preskačite doručak na početku dana

Jutro je savršeno doba dana za zdrav i ukusan obrok, i zato nemojte da ga preskačete. Neke studije su pokazale da 18% muškaraca i 13% žena starosti od 35 do 54 godine preskače doručak. Zašto onda ne biste to promijenili kod sebe? Ustanite ranije i priuštite sebi zdrav i kvalitetan obrok kako biste imali snage i elana tokom cijelog dana.

Ostavite telefon po strani

Istraživanja kažu da 30% ljudi, čim se probudi, najprije gleda u mobilni telefon. Izbacite tu naviku iz svoje jutarnje rutine, jer gledanje u mobilni telefon povećava nivo stresa, a to vam zaista nije potrebno na početku dana.

Pustite da sunce uđe u vašu sobu

Ukoliko spavate sa spuštenim roletnama, podignite ih čim ustanete iz kreveta u pustite da sunce i svjež vazduh uđu u vašu sobu. Svjetlo šalje signale mozgu da je vreme za buđenje i zaustavlja lučenje melatonina, hormona koji doprinosi kvalitetnijem snu.

Izdvojite pet minuta samo za sebe

Izdvojite ujutru pet minuta samo za sebe i provedite ih u miru, uz šolju omiljenog čaja ili kafe. Ne razmišljajte ni o čemu stresnom, već zatvorite oči i opustite se. Nema boljeg načina da lijepo i mirno započnete dan!

Dodatni savet: Jutarnji trening

Nije važno da li se od ranog jutra odlučujete za treninge niskog intenziteta ili HIIT treninge – važno je da se pokrenete! Koji su benefiti jutarnjih treninga?

  • Mnogo ćete se lakše odlučiti na jutarnji trening nego na trening nakon posla. Zbog toga na svoju to-do listu pre doručka dodajte i nekoliko dobrih vježbi.
  • Trening „na prazan stomak“ doprinosi bržem sagorijevanju masti – čak do 20%. Zahvaljujući njemu, ubrzaćete svoj metabolizam i sagoriti više kalorija u toku dana.
  • Čeka vas naporan dan? Nema problema – trening je tu da doprinese vašoj produktivnosti i energičnosti.

Unesite zdravu promjenu u svoj život – promijenite jutarnju rutinu i uživajte u benefitima koje će vam ta promjena doneti.

Photo credit: runtastic.com

Sport Vision tim

Slični članci

30.
Sep.
Zanimljivosti
Evo nekoliko najčešćih razloga zbog kojih možete osjećati konstantan umor, kao i korisni savjeti kako da povratite životnu energiju.
10.
Mar.
Zanimljivosti
Ne morate biti sportista, dovoljno je da samo volite sport i uživaćete u dokumentarcima koje vam danas preporučujemo.
30.
Mar.
Zanimljivosti
Sport Vision obavještava svoje drage kupce iz Bijeljine da će od 4. aprila 2016. godine moći da uživaju u novom modernom izgledu velike multibrend pro...
20.
Mar.
Zanimljivosti
Proljećno darivanje u Sport Vision prodavnicama počinje 22. marta 2016.godine i traje do 20. aprila ili isteka zaliha. Požuri do najbliže prodavnice i ...
24.
Feb.
Zanimljivosti
Pozovite svoju djevojku u šetnju, sestru na omiljenu sportsku aktivnost ili prijateljicu u teretanu i učinite vježbanje još zabavnijim! Fotogra...
16.
Feb.
Zanimljivosti
Sport Vision obavještava svoje drage kupce u Banja Luci da će 18. februara 2016. godine, u Gospodskoj ulici, nakon renoviranja ponovo biti otvorena v...
05.
Jan.
Zanimljivosti
Tokom sedam dana imali ste priliku da, u okviru Sport Vision novogodišnje nagradne igre, ubacite u korpu odabrane artikle sa novogodišnjim ukra...
23.
Dec.
Zanimljivosti
Obavite prazničnu kupovinu od kuće. U četvrtak 24.12.2015. godine ostvarite 20% popusta na sav asortiman za sve porudžbine putem sajta do...