do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

5 LJETNJIH REKREACIJA KOJE NE PODRAZUMIJEVAJU TRČANJE
U fokusu
20.07.2021.
U fokusu

5 LJETNJIH REKREACIJA KOJE NE PODRAZUMIJEVAJU TRČANJE

20.07.2021.

Ranije smo predstavili 6 razloga zbog kojih volimo trčanje, ali složićemo se da postoji i druga grupa ljudi kojima trčanje i nije baš omiljeno.

Ukoliko i vi spadate u tu grupu, a u potrazi si za ljetnjim razmrdavanjem – donosimo čak 5 prijedloga aktivnosti koje su izuzetno efikasne i zanimljive, a što je za netrkače najvažnije – ne uključuju trčanje.

Biciklizam – kardio trening u kojem ćete uživati

Ukoliko trčanje ne prija vašim zglobovima ili vas previše opterećuje – biciklizam bi mogao biti adekvatna alternativa. Pored toga što je vožnja bicikla vrlo učinkovit vid kardio treninga, takođe je i veoma praktična i nije potrebna posebna priprema.

Zamijenite automobil biciklom već ovog vikenda  i upoznajte svoju okolinu iz nove perspektive.

Vožnja rolera  – učinkovit trening i zagarantovana zabava

Dolazak ljeta, posebno raduje uživaoce u vožnji rolera. Decenijama, vožnja rolera je jedan od omiljenih vidova rekreacije različitih uzrasta – a pored toga što je zabavno, izuzetno pozitivno utiče na jačanje mišića nogu i stražnjice. Čak i ako ste malo stariji – a niste savladali ovu vještinu – ne dozvolite da vas to obeshrabri. Oslobodite se straha, odaberite pravi par rolera za sebe i uživajte u novoj omiljenoj aktivnosti.

Planinarenje – opuštanje uma i tijela

Krenite brdovitim stazama i otkrijte ljekovitu snagu prirode. Istraživanja su pokazala da boravak u prirodi za samo 30 minuta, smanjuje nivo kortizola, hormona stresa, za čak 21%.

Odaberite kote koje osvajate ovog ljeta, uživajte u blagodetima planine – i ne zaboravite na kvalitetnu opremu za planinarenje.

Odbojka – na pijesku ili betonskom terenu

Okupite ekipu, nabavite loptu i pravac na najbliži teren. Uživajte u odbojci na pijesku ili betonu a istovremeno pokrenite tijelo i probudite timski duh. Ukoliko organizujete meč pored vode, potreban vam je samo kupaći kostim, odbojkaška lopta i želja za fer igrom i dobrom zabavom.

Plivanje – nezaobilazni trening tokom ljeta

Spas od ljetnih vrelina, mnogi od nas traže na obližnjim kupalištima. Suvišno je govoriti o svima poznatim višetruko pozitivnim efektima plivanja koji se odnose na jačanje velikog broja grupa mišića, kondiciju i izdržljivost. Osim toga, duboko disanje tokom plivanja nas oslobađa tjeskoba, smanjuje se nivo stresa i samim tim djelotvorno utiče na opuštanje.

Bilo da se odlučite za plivanje u bazenima, kupalištima ili na moru – u našoj ponudi, možete pronaći raznovrsnu opremu za plivanje, za sve uzraste.

Svakako, vodite računa o adekvatnoj ishrani tokom ljeta, dovoljnom unosu tečnosti, ali i o periodu kada se rekreirate. Toplo preporučujemo da izbjegavate popodnevne časove i direktno izlaganje suncu tokom visokih temperatura. Okrijte i svoju formulu kako da budete zdraviji sa svakim novim danom.

Sport Vision tim

Slični članci

24.
Jun.
U fokusu
Vrijeme je da svoju ljetnu kolekciju upotpunite baš ovim modelima. Imamo sjajne prijedloge za vas.
13.
Apr.
U fokusu
„Samo da smo zdravi“, rečenica je koju posljednjih godinu dana sve češće čujemo. Da bismo to i postigli, treba da (naučimo da) vodimo raču...