do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

TRČANJE U ZIMSKIM VREMENSKIM USLOVIMA BEZ PREPREKA  - NIKE AIR ZOOM PEGASUS 34 SHIELD
Trčanje
23.11.2017.
Trčanje

TRČANJE U ZIMSKIM VREMENSKIM USLOVIMA BEZ PREPREKA - NIKE AIR ZOOM PEGASUS 34 SHIELD

23.11.2017.

Tokom zimskog perioda broj trka koje se održavaju je dosta manji, ali je to idealno vrijeme za pripremu trkača za narednu sezonu. Posebno dizajnirana kolekcija Nike Air Zoom Pegasus 34 Shield oduševila je trkače širom svijeta, jer na kvalitetan i inovativan način rješava neke od njihovih najvećih potreba tokom trčanja u zimskim vremenskim uslovima. Stručnjaci iz Nike-a su prilikom kreiranja Shield modela posebnu pažnju obratili na tehnologiju izrade koja će pomoći trkaču da se osjeća udobno na stazi i tokom zimskih dana.

Model Pegasus 34 nastavlja sa posebno izrađenim gornjištem, Zoom Air jedinicama i Cushlon pjenom i pruža odzivnu amortizaciju. Dynamic Flywire užad pomaže u fiksiranju najboljeg prianjanja tako da udobno možete da premašite postavljene ciljeve.

Poboljšana Cushlon ST pjena pruža mekanu i elastičnu, a istovremeno dinamičnu amortizaciju uz osjećaj potpore.

Dodata Duralon duvana guma u prednjem dijelu stopala poboljšava amortizaciju.

Dynamic Flywire užad pruža prilagođeno najbolje prianjanje.

Neke od karakteristika koje vam pruža novi model su:

1.    Termoregulacija – specifično dizajnirana unutrašnjost i kvalitetni materijali u kombinaciji s vanjskom zaštitom omogućavaju očuvanje toplote pa samim time povećavaju mogućnost odrađivanja dužeg treninga bez obzira na vremenske uslove.

2.     Vodootpornost – kako bi se posebno prilagodili različitim vremenskim uslovima patike su u potpunosti prekrivene zaštitnim slojem koji je vodootporan i čini stopala suvim za vrijeme cijelog treninga.

3.    Prozračnost – s obzirom na dosadašnje potrebe korisnika, posebna se pažnja posvetila ostvarivanju visokog nivoa prozračnosti unutar same patike.

4.    Stabilan prednji dio – kako za vrijeme treninga stopalo ne bi činilo pokrete koji mogu dovesti do ozlede, prednji dio Nike Pegasus Shield patike napravljen je kako bi osigurao stabilnost svakog pokreta.

5.    Pojačan zadnji dio – dizajn zadnjeg dijela patike, posebno je prilagođen potrebama trčanja pa je tako prvi dodir s površinom dodatno ublažen.

6.    Reflektirajuća površina – s obzirom da većina trkača, pogotovo rekreativnih, više vremena za trčanje nalazi u kasnim satima i po mraku, Nike je osmislio i dizajnirao reflektirajuće elemente u 360° po cijeloj površini patike i time omogućio veću sigurnost kod           trčanja kada je vidljivost smanjena.

Nike Air Zoom Pegasus 34 Shield model i ostale artikle iz Shield pack-a potražite u odabranim Sport Vision multibrend radnjama ili online.

Slični članci

01.
Mar.
Trčanje
Otkrivamo vam koje su to inovacije i prednosti ovih patika u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.
18.
Jan.
Trčanje
Iako mislite da je možda bezbjednije da kada vidite snijeg kroz prozor ostanete kod kuće pod ćebetom i odložite patike za trčanje do proljeća, zaista ne mora...
11.
Oct.
Trčanje
U nastavku teksta razmatramo prednosti i mane trčanja ujutru, tokom dana i uveče – koje doba donosi najveće prednosti.
13.
Jul.
Trčanje
Ukoliko je trčanje vaša redovna aktivnost, onda je pravilna hidratacija važna lekcija za vas.
09.
Jun.
Trčanje
Ključ uspjeha je u postavljanju realnih ciljeva, u dobrom planu treninga i stalnom ohrabrivanju na tom zaista zahtjevnom zadatku.
09.
Jun.
Trčanje
Predlažemo nekoliko načina da ostanete mentalno angažovani tokom trčanja.
06.
Jun.
Trčanje
Najudobnije patike za trčanje su konačno stigle na globalno tržište.
06.
Jun.
Trčanje
Iskoristite neke od ovih savjeta i vidimo se na stazi!  
10.
Oct.
Trčanje
Izdvojili smo za vas top 5 najboljih eco-friendly patika za trčanje.
03.
Oct.
Trčanje
Sigurno se se pitali šta ovo uopšte znači i kako se postaje eko trkač?