do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

ASICS GEL-NIMBUS™ 25 – NAJUDOBNIJA PATIKA ZA TRČANJE JE STIGLA!
Trčanje
06.06.2023.
Trčanje

ASICS GEL-NIMBUS™ 25 – NAJUDOBNIJA PATIKA ZA TRČANJE JE STIGLA!

06.06.2023.

Sjajna vijest, koja nam je početkom godine stigla iz kreativne radionice brenda ASICS, najavila je inovativnu i tehnološki najnapredniju ASICS patiku do sada. Gel-nimbus 25 je najnovija verzija Gel-Nimbus modela koji je ponijeo titulu apsolutnog pobjednika na testu udobnosti. Nakon više od godinu dana istraživanja, razvoja i testiranja, najudobnije patike za trčanje su konačno stigle na globalno tržište, osvajajući trkače širom svijeta, a od sada su dostupne u Sport Vision prodavnicama, kao i online.


Test udobnosti

ASICS je na razvoju ovog modela posvećeno radio više od 18 mjeseci, jačajući kroz korisničku validaciju i brojna testiranja svoju ambiciju da GEL-NIMBUS™ 25 postane patika koja će promijeniti percepciju trčanja i pomoći svakom trkaču da zaista osjeti razliku. Dizajn ovog modela osmišljen kako bi pomogao svima da iskuse moć koju trčanje ima na tijelo i um. Ocijenjen od strane trkača, na nezavisnom testu Biomechanics laboratorije iz Južne Australije, kao broj 1 kada je riječ o komforu, GEL-NIMBUS™ 25 nudi nenadmašnu udobnost i mekoću prilikom dodira stopala sa podlogom. Ključ je u PureGEL™ tehnologiji koja je još laganija i mekša u odnosu na prethodne GEL™ tehnologije, nije vidljiva spolja i strateški je integrisana u srednjem đonu kako bi apsorbovala udar i omogućila glatko trčanje.

Doktor Kris Bišop iz Biomechanics laboratorije u Južnoj Australiji osmislio je nezavisnu studiju kako bi uporedio udobnost GEL-NIMBUS™ 25 patika sa tri vodeća konkurentska modela, kao i sa svojim prethodnikom, Gel-Nimbus 24 modelom. Studija je bazirana na tri istraživačka pitanja, uključujući i najvažnije: Da li je GEL-NIMBUS™ 25, u poređenju sa konkurentnim modelima, najudobnija patika za trčanje? U ovom istraživanju angažovano je ukupno 100 učesnika (52 muškarca i 42 žene) koji su testirani u periodu od 8 nedelja. Učesnici su imali priliku da trče u svih pet modela, prilagođenih tako da se ne vidi o kom modelu je riječ. Trčanje se odvijalo na specijalizovanoj traci brzinom od 10km/h, u trajanju od 3 minuta, nakon čega je od učesnika zatraženo da ocijene udobnost svakog od ovih modela. Na osnovu unaprijed utvrđenih kriterijuma, uključujući nivo podrške na peti i prstima, stabilnost patika i fleksibilnost prednjeg dijela, rezultati testiranja su nedvosmisleno potvrdili da su Gel-Nimbus 25 zvanično najudobnije patike.


Tehnologije i inovacije

Ove patike dolaze sa unaprijeđenim, ultralaganim FF BLAST™ PLUS ECO punjenjem koje sadrži 20% više pjene u poređenju sa ranijim verzijama, od čega je bar 20% materijala dobijeno iz obnovljivih izvora, poput otpada nastalog u procesu obrade šećerne trske.

U potpunosti nov, fleksibilan i prozračan jezičak u kombinaciji sa mekom, pletenom konstrukcijom u predelu članka omogućava lakše obuvanje i prilagođavanje stopalu, dajući vam još bolji osjećaj prilikom trčanja.

ASICS Gel-Nimbus 25 patike u veličinama za muškarce i žene možete pronaći u našim prodavnicama ili u online shop-u.

Sport Vision tim

Slični članci

01.
Mar.
Trčanje
Otkrivamo vam koje su to inovacije i prednosti ovih patika u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.
18.
Jan.
Trčanje
Iako mislite da je možda bezbjednije da kada vidite snijeg kroz prozor ostanete kod kuće pod ćebetom i odložite patike za trčanje do proljeća, zaista ne mora...
11.
Oct.
Trčanje
U nastavku teksta razmatramo prednosti i mane trčanja ujutru, tokom dana i uveče – koje doba donosi najveće prednosti.
13.
Jul.
Trčanje
Ukoliko je trčanje vaša redovna aktivnost, onda je pravilna hidratacija važna lekcija za vas.
09.
Jun.
Trčanje
Ključ uspjeha je u postavljanju realnih ciljeva, u dobrom planu treninga i stalnom ohrabrivanju na tom zaista zahtjevnom zadatku.
09.
Jun.
Trčanje
Predlažemo nekoliko načina da ostanete mentalno angažovani tokom trčanja.
06.
Jun.
Trčanje
Iskoristite neke od ovih savjeta i vidimo se na stazi!  
10.
Oct.
Trčanje
Izdvojili smo za vas top 5 najboljih eco-friendly patika za trčanje.
03.
Oct.
Trčanje
Sigurno se se pitali šta ovo uopšte znači i kako se postaje eko trkač?
28.
Sep.
Trčanje
Maraton je najduža trka na olimpijskom programu, gdje takmičari treba da pretrče tačno 42.195 km.