do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

ADIDAS ISTRAŽIVANJE OTKRIVA NOVU SUŠTINU UMJETNOSTI TRČANJA
Trčanje
11.03.2020.
Trčanje

ADIDAS ISTRAŽIVANJE OTKRIVA NOVU SUŠTINU UMJETNOSTI TRČANJA

11.03.2020.

Suština umjetnosti trčanja više nije u tome da budemo najbrži - pokazalo je novo istraživanje koje je brend Adidas sproveo na uzorku od 6.000 trkača iz šest svjetskih metropola (Los Anđelesa, Njujorka, Londona, Šangaja, Tokija i Pariza). Naime, studija Why We Run pokazala je da su današnji trkači mnogo više fokusirani na druge benefite tog sporta, te da čak 87% ispitanika trči zarad ličnog napretka

Stoga je adidas Running tim, u okviru kampanje Faster Than_ u kojoj su u fokusu inspirativne lične priče o razvoju i napretku, pozvao trkače širom svijeta da daju potpuno nov smisao značenju riječi "brzo", dijeleći uvjerenje da je "brzo lični osjećaj".

Istraživanje je još pokazalo da je dinamika savremenog života jedan od glavnih razloga zašto se ljudi opredjeljuju za trčanje, pa 60% anketiranih smatra da redovno trčanje doprinosi njihovom psihičkom zdravlju, dok 47% njih kaže da im trčanje omogućava da se oslobode stresa koji im nameće moderna svakodnevnica. 68 odsto ispitanika priznaje da jedino dok trče ne nose mobilni telefon sa sobom.

Čak 34% ispitanika je trčeći upoznalo nekog svog prijatelja, a 20% njih je na ovaj način srelo svog partnera. 

Vođeni tim rezultatima, čelnici brenda Adidas pozvali su trkače širom svijeta da postanu zvijezde Faster Than_ kampanje i da inspirišu druge tako što će podijeliti priče o ličnom razvoju. Kampanja tako slavi trkače kao što su Martinus Evans, dugoprugaš koji je negativne komentare i podsmjeh ljekara na račun njegovog tijela pretvorio u motivaciju, ili Noah Lyles, trenutni svjetski šampion u trčanju na 200 metara u muškoj kategoriji.

Priče Chinae Alexander, punijeg fitnes modela, ili Ellie Lacey, koja je preživjela hitnu transplantaciju jetre, a zatim postala svjetski trkački šampion, te legendarne maratonske trkačice Kathrine Switzer, o prevazilaženju predrasuda i životnih prepreka, takođe su dio kampanje. Switzer je poznata po tome što je bila prva trkačica koja je učestvovala na Bostonskom maratonu 1967. godine, kada su je muški trkači na silu izgurali sa staze. Ona se, međutim, fizički izborila i završila trku.

Kao omaž tim pričama, dizajneri brenda Adidas kreirali su nove modele patika, ali i kolekciju trkačke odjeće koja doprinosi da trkači dostignu lični osjećaj "brzog"Od novog, laganog SL20 dizajna, sa savremenim Lightstrike srednjim dijelom đona za eksplozivne pokrete i brzinu, preko majica i donjih dijelova trenerki, Adidas je kreirao kolekciju za svaki profil trkača.

Dajte i vi novo značenje pojmu brzog u novim Adidas SL20 patikama za trčanje. Pronađite ih u našim prodavnicama ili naručite online.

Sport Vision tim 

Slični članci

01.
Mar.
Trčanje
Otkrivamo vam koje su to inovacije i prednosti ovih patika u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.
18.
Jan.
Trčanje
Iako mislite da je možda bezbjednije da kada vidite snijeg kroz prozor ostanete kod kuće pod ćebetom i odložite patike za trčanje do proljeća, zaista ne mora...
11.
Oct.
Trčanje
U nastavku teksta razmatramo prednosti i mane trčanja ujutru, tokom dana i uveče – koje doba donosi najveće prednosti.
13.
Jul.
Trčanje
Ukoliko je trčanje vaša redovna aktivnost, onda je pravilna hidratacija važna lekcija za vas.
09.
Jun.
Trčanje
Ključ uspjeha je u postavljanju realnih ciljeva, u dobrom planu treninga i stalnom ohrabrivanju na tom zaista zahtjevnom zadatku.
09.
Jun.
Trčanje
Predlažemo nekoliko načina da ostanete mentalno angažovani tokom trčanja.
06.
Jun.
Trčanje
Najudobnije patike za trčanje su konačno stigle na globalno tržište.
06.
Jun.
Trčanje
Iskoristite neke od ovih savjeta i vidimo se na stazi!  
10.
Oct.
Trčanje
Izdvojili smo za vas top 5 najboljih eco-friendly patika za trčanje.
03.
Oct.
Trčanje
Sigurno se se pitali šta ovo uopšte znači i kako se postaje eko trkač?