do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

SPORTSKE HELANKE ZA MUŠKARCE - ZAŠTO MORATE DA IH IMATE AKO TRENIRATE?
Novosti
24.11.2022.
Novosti

SPORTSKE HELANKE ZA MUŠKARCE - ZAŠTO MORATE DA IH IMATE AKO TRENIRATE?

24.11.2022.

Muške helanke ili kako ih popularno nazivaju meggings (male leggings) privlače veliku pažnju u svijetu mode. Neki ih vole i rado nose, mada većina muškaraca tvrdi da im taj pripijeni osjećaj stvara nelagodu.

Ipak, muške helanke kao važan dio opreme za trening doživjele su ogromnu popularnost među profesionalnim i rekreativnim vježbačima. Masovno su prodrle u svijet sporta, a jedan od prvih nagovještaja bila je pojava uskog biciklističkog šortsa koji je imao ulogu da omogući veću slobodu pokreta prilikom vožnje. Ubrzo je biciklistički šorts dobio i svoju dužu varijantu, kako bi mogao da zaštiti bicikliste u hladnijim uslovima. Slično se dogodilo i kod plivača – kupaće gaće su dobile produžetak u vidu nogavica, najprije do koljena, da bi kasnije dostigle svoju punu dužinu. Danas nije rijetkost vidjeti trkače, košarkaše ili npr. odbojkaše kako treniraju u sportskim helankama, a evo zašto bi trebalo da se nađu i među vašom opremom za trening.

Sportske helanke pružaju izuzetnu podršku mišićima

U svijetu sporta, kompresija zauzima važno mjesto, i to ne iz estetskih razloga, već zbog poboljšanja učinka na treningu. Ova inovativna tehnologija pruža sjajnu podršku mišićima kod visokointenzivnih vježbi. Pripijen kroj ne ometa pokrete, a sportista se osjeća lagano i motivisano dok trenira u njima. Helanke sa kompresijom dizajnirane su tako da pružaju podršku prirodnoj liniji tijela, sprečavaju eventualne povrede, povećavaju komfor i efikasnost treninga. Fizioterapeuti i doktori sportske medicine složni su u tome da kompresivna odjeća sprečava upale mišića i štiti od svakodnevnih mikropovreda.

Izrađene su od materijala specijalizovanih za sport

Profesionalna oprema dizajnirana je sa tehnologijama koje uklanjaju znoj sa kože, čineći da ostanete svježi tokom svih dionica treninga. Ova tehnologija je integrisana u tkaninu i ima mogućnost da neutrališe znoj. U sportskim helankama nema natapanja, osjećaja vlage niti težine. Dakle, nema prepreka na putu do cilja.

Omogućavaju optimalan balans toplote i komfora

U sportskim helankama imate osećaj toplote koja se stvara prilikom trenja kože sa materijalom. Međutim, zahvaljujući posebnoj izradi, ta toplota je ravnomjerna i balansirana. Neki modeli imaju mrežaste panele koji omogućavaju konstantan protok vazduha, što doprinosi još intenzivnijem osjećaju komfora. Ukoliko se treninzi izvode napolju, po hladnijem vremenu, sportske helanke sve vrijeme održavaju toplotu i ne dozvoljavaju prodor vjetra i hladnoće koji bi mogli da vas ometaju. Dakle, nepovoljni vremenski uslovi više nisu izgovor da se preskoči trening!

KAKO ODABRATI PRAVI MODEL SPORTSKIH HELANKI?

Helanke obavezno morate da probate kako biste pronašli model koji odgovara vašoj građi. One ne treba da vas sputavaju, da budu preuske niti da stežu. Većina specijalizovanih sportskih helanki ima elastične panele sa strane koji omogućavaju da se one prilagode vašoj građi. Na deklaraciji obavezno pogledajte za koju vrstu sporta su namijenjene, jer ćete jedino tako od njih izvući maksimum. Vodite računa o dužini nogavica. Najbolja duzina je ona koja pokriva članke.

Ukoliko vam je neprijatno da helanke nosite same, uvijek postoji mogućnost da ih obučete ispod šortsa, kako ne biste imali osjećaj nelagode. Čuveni NBA igrač Lebron Džejms najbolji je promoter muških helanki i jedan od prvih sportista koji ih je prihvatio kao sastavni dio opreme. On ih uvijek nosi ispod šortsa, na terenu, ali i van njega, tvrdeći da održavaju savršenu temperaturu tijela i da kompresija prija njegovim mišićima tokom cijelog dana.

Sportske helanke za muškarce su sjajan vjetar u leđa tokom svih sportskih aktivnosti, dakle – veliko DA!
Dizajneri ih kreiraju u različitim bojama, tako da možete da se igrate prilikom kombinovanja i date lični pečat svojim treninzima. Često imaju reflektujuće detalje koji vas čine lako uočljivim ukoliko treninge izvodite na otvorenom.
Neki modeli imaju džep na pojasu u koji možete smjestiti telefon, ključeve ili kartice što je dodatni benefit, naročito za trkače koji trče na dužim dionicama.

Na našem sajtu možete pronaći veliki izbor muških helanki za različite sportske aktivnosti. Izaberite svoj model i osjetitie potpuno novu dimenziju komfora tokom treninga.

Sport Vision tim