do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Predstavljamo vam Futurenatural - adidasovu najnoviju inovaciju
Košarka
22.03.2021.
Košarka

Predstavljamo vam Futurenatural - adidasovu najnoviju inovaciju

22.03.2021.

Dizajniran da odražava brzinu sportista i brzu promjenu smjera, Futurenatural nudi besprijekoran dizajn i novi sistem prilagođavanja od 360 stepeni koji stvara prirodnu prednost za sportiste.

Jednodijelni kalup patika, u koordinaciji sa prirodnim kretanjem sportista, osigurava potpunu slobodu i dinamičke uglove kretanja – a prva iteracija tehnologije primijenjene na obući će biti predstavljena na patikama za košarku James Hardena s petim potpisom, Harden Vol. 5.

Futurenatural sadrži najbolje adidasove tehnologije đonova, BOOST - za ultimativnu udobnost i LIGHTSTRIKE - koji pruža super-lagano ublažavanje uz zadržavanje izuzetnog odziva. Ovaj potpuno novi postupak i konstrukcija, predstavljen na Harden Vol. 5, dizajniran je da omogući sportistima da se slobodno kreću u bilo kojem smjeru, kao nikada prije.

Futurenatural je novi način dizajniranja patika i savršena je tehnologija za Harden Vol. 5, Jamesov dinamični stil igre i pokrete na terenu koji se razlikuju  od pokreta bilo kojeg drugog igrača“, rekao je Rashad Williams, viši direktor departmana obuće, u adidas Basketball. „James nam  pruža povratne informacije i sa aspekta dizajna i osjećaja prilikom nošenja, što je izuzetno važno tokom našeg kreativnog procesa i na kraju to nas je i dovelo do razvoja tehnologije Futurenatural koja odgovara njegovoj igri.

Kako je Futurenatural zapravo nastao?

  • PRILAGOĐAVANJE: adidas tim je pregledao snimke stopala nekoliko hiljada košarkaša, širom svijeta i sproveo opsežno istraživanje kako bi stvorio novi zadnji dio, ili kalup za patike, koji pruža anatomski ispravan prikaz stopala sportista. Ovo stvara revolucionarno prilagođavanje koje blisko predstavlja oblik stvarnog ljudskog stopala i djeluje prirodno kao produženi dio tijela.
  • ZATVARANJE: Za vrhunsko prianjanje, adidas je proizveo bešavni dizajn. Adidasov dizajnerski tim stvorio je evoluirani postupak za „kovanje“ tekstuiranog gornjeg dijela patike koristeći ekstremni pritisak iz svih pravaca (360 stepeni) i toplotu od 135 stepeni. Potom se đon montira na gornji „kovani“ dio patike. Besprekorno kreirano gornjište I đon pružaju košarkašima kontakt sa podlogom uz potpuno prirodan osjećaj kakav nikada prije nisu doživjeli.
  • SLOBODA KRETANJA: Futurenatural takođe sadrži atletski definisanu vučnu snagu na osnovu podataka o sportistima, a koji pruža bolje prianjanje za brže „rezove“ i dinamično kretanje.

Futurenatural & Harden Vol. 5:

  • Zbog svog dinamičnog stila igre, brzine na terenu i neuporedive sposobnosti promjene smjera s loptom, Futurenatural debituje u adidas patici s potpisom Jamesa Hardena - Harden Vol. 5.

Adidas Harden Vol. 5 je izašao na globalno tržište početkom 2021. godine, a od sada je dostupan i na našem tržištu.

 

Potražite ih u Sport Vision prodavnicama i online.

Slični članci

02.
Apr.
Košarka
Vrijeme je da izađeš na crtu, odgovoriš našem Play Like Harden izazovu i možda baš ti osvojiš nove adidas H...