do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru  Pogledaj više

Fudbal
28.06.2019.

NIKE FUDBAL KOLEKCIJA ZA ŽENE DOSTUPNA I U BIH

Žene su odavno na fudbalskom terenu, a do danas se bore protiv predrasuda da je fudbal sport koji prate i treniraju samo muškarci. 

Prema posljednjim istraživanjima, fudbal trenira više od 30 miliona žena – što je jasan pokazatelj koliko je fudbal sport kojim se žene itekako bave i koji vole.

Nižući uspjehe i boreći se za svoje mjesto „pod Suncem, na fudbalskom terenu“, žene su uspjele demantovati navode da su žene i fudbal dvije nespojive prirode.

Prepoznavajući značaj i zastupljenost žena u sferi fudbala – kako na terenu, tako i u trenerskom i menadžerskom domenu, vodeći sportski brend Nike je ove godine, po prvi put u svojoj istoriji  predstavio 14 nacionalnih dresova specijalno dizajniranih za ženske timove.

Njihova posvećenost sportistkinjama i njihovim potrebama, podstakla ih je da kreiraju potpuno nove dresove prilagođene ženskoj silueti. Do ove godine, žene su na turnirima nosile manje veličine dresova za muškarce.

Saradnja brenda Nike i organizacije Svjetskog fudbalskog prvenstva za žene datira od 1995. godine, a ove godine je po prvi put izrađena fudbalska kolekcija posebno za žene i specijalno za njih – a ne kao varijacija muške kolekcije.

Fokus u dizajnu Nike fudbalskih dresova za žene je stavljen na dužinu rukava i izrez na vratu čiji oblik je između tzv, „V“ i okrulog izreza što omogućava lakše navlačenje i preko visokog repa koji fudbalerke često vežu.

Ono što daje dodatnu vrijednost ovoj kolekciji je činjenica da je svaki komplet kreiran od 12 recikliranih plastičnih flaša.

NIKE FOOTBALL TEKSTIL – ŽENE

NIKE FOOTBALL TEKSTIL - MUŠKARCI

Udobnost koja pospješuje efektivnost i efikasnost fudbalerki na terenu, praćena je trendi dizajnom.

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu, predstavnice čak 14 nacionalnih  timova će nositi nove Nike dresove za ženski fudbal i dokazati da žene u fudbalu ne moraju da se odriču svojih snova – ni da ih mijenjaju. Žene u fudbalu su, borbom za svoja prava, promijenile svijet.

Dio Nike fudbal kolekcije za žene potražite  u Sport Vision radnjama u SCC-u (Sarajevo) i Delta Planet-u (Banja Luka) ili online.
 

Trenutno nema komentara

Slični članci

19.
Apr.
2019.
Fudbal
Kompanija Sport Vision i brend Nike, zajedno sa fudbalerima FK Sarajevo,  juče, 18.4.2019. organizovali su fudbalsko takmičenje u Sarajevu na platou isp...
22.
Mar.
2019.
Fudbal
Svjetski popularne Nike Mercurial Superfly patike za fudbal su dostupne i na našem tržištu, u odabranim Sport Vision radnjama, kao i u online s...
18.
Aug.
2017.
Fudbal
Jedan od najvećih svjetskih proizvođača opreme za fudbal, kompanija Nike, lansirala je novu “Lock In Let Loose” kolekciju predstavivši naj...