do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

Pon-Pet od 9h - 18h i Sub od 9h - 15h

na teritoriji BIH za sve poružbine u vrijednosti preko 99 KM

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

ŠTA TREBA DA SPAKUJETE ZA AKTIVAN LJETNJI ODMOR
Novosti
22.07.2022.
Novosti

ŠTA TREBA DA SPAKUJETE ZA AKTIVAN LJETNJI ODMOR

22.07.2022.


Aktivan odmor
– omiljeni termin većine ljudi koji se na bilo koji način bave sportom i ne mogu da zamisle da svoj godišnji odmor provode daleko od teretane. Ako je vježbanje sastavni dio vaše rutine, vjerujemo da ni ovog ljeta nećete propustiti priliku da iskoristite sve prednosti boravka na otvorenom, kako biste održali svoju formu na zavidnom nivou. Teretane su sastavni dio mnogih hotela danas, a nerijetko se sprave za vježbanje mogu pronaći u parkovima i drugim javnim površinama. Ukoliko ste od onih vježbača koji preferiraju trening u sopstvenoj režiji, na omiljenoj plaži ili dok kampujete na planini, ne brinite – proizvođači sportske opreme su se potrudili da vam omoguće bezbroj različitih mogućnosti za samostalan trening. Zato hajde da vidimo šta obavezno treba da spakujete i ponesete ovog ljeta ukoliko želite da vaš odmor zaista bude aktivan.


Niko ne voli da vidi previše stvari u svom koferu, zato dva puta razmislite prije nego što završite pakovanje – da li su vam sve stvari potrebne. Fokusirajte se samo na najosnovnije i najpraktičnije potrepštine. Ovo važi i kada pakujete sportske rekvizite – držite se pravila manje je više.


Jutarnje istezanje ili meditacija uz zvuke morskih talasa zvuči kao sjajna aktivnost za početak dana. Zato ne zaboravite vašu omiljenu joga prostirku – poslužiće vam kao udobna podloga za vježbanje na ne tako idealnim površinama na otvorenom, a može biti i sastavni dio vašeg asortimana za plažu, ukoliko ona ne sadrži plažni mobilijar. Bučice od 1 do 2 kg i samoljepljivi tegovi za noge punjeni pijeskom su obavezni na packing listi svih onih koji vole trening sa opterećenjem. Danas se na tržištu mogu pronaći ovi rekviziti specijalno dizajnirani za putovanja, koje sami možete napuniti, najčešće vodom ili pijeskom, neposredno pre vježbanja i uredno ih odložiti nakon završetka istog. Nešto poput gume ili lopte na naduvavanje, što je najbolja opcija kada nemate previše mjesta u koferu. Elastične trake za vježbanje su nešto što lako možete spakovati bilo gdje i definitivno treba da se nađu na vašoj listi – ako ste ih koristili, onda znate koliko je svaki pokret efikasniji i zahtjevniji za izvođenje. TRX set traka za istezanje je još jedna sjajna opcija – jednostavno pronađite čvrsto i stabilno drvo na koje ćete ih instalirati i oslonite se na sopstvenu težinu kao na opterećenje, dok se istežete ili radite na svojoj posturi.


Ukoliko želite nešto dinamičniji trening koji uključuje i cardio, onda su rekviziti osmišljeni za razne sportske aktivnosti na otvorenom najbolji izbor za vas. Uže za preskakanje ili popularna vijača nije samo nešto čega se sjećate iz djetinjstva. To je vrlo koristan rekvizit za vježbanje, često zapostavljen i podcijenjen, ali definitivno jedan od boljih načina da kvalitetno odradite cardio trening. Frizbi, oprema za badminton ili bilo koja lopta, zbog koje ćete nekoliko puta pretrčati plažu, a da toga nećete biti svjesni, odličan su način da odradite svoj trening i usput se dobro zabavite u igri sa prijateljima. Pošto je more jedna od najčešćih opcija kada govorimo o ljetovanju, zašto onda ne biste iskoristili sve prednosti boravka na istom. Plivajte, plivajte i samo plivajte! Otpor koji stvara slana i gusta morska voda utiče na aktiviranje svih mišićnih grupa u tijelu, zbog čega se plivanje može svrstati u jednu od obaveznih aktivnosti tokom cijele godine. Ukoliko imate uslove, iskoristite zatvorene i otvorene gradske bazene i kupališta na najbolji mogući način. Vaši mišići će vam biti zahvalni.  Plivanje je najbolja antistres terapija, opušta tijelo i blagotvorno djeluje kod mišićnih upala, zato vam preporučujemo da što više vrijemena provodite u vodi. Rekviziti koji će taj boravak učiniti još efikasnijim su peraja, naočare za ronjenje i kapa za plivanje. Nemojte ih zaboraviti kada se pakujete za more.


U kofer obavezno dodajte udobnu majicu i omiljene helanke za trening, a poželjno je da spakujete i duks koji će vam dobro doći kod ranih jutarnjih treninga i iznenadnih promjena vrijemena. Patike za trčanje ili trejl su vjerovatno najbolja opcija za putovanje, jer su najudobnije i dovoljno stabilne za nepoznate terene. Trčanje u prirodi, uz zvuke talasa i miris mora je iskustvo koje ne treba da propustite. Od ostale opreme, moramo da pomenemo torbu za trening, koja vam ujedno može poslužiti i kao torba za prtljag ili plažu, jer je dovoljno prostrana da ponese sve što vam je potrebno za aktivan dan. Ne zaboravite da napunite slušalice i podesite vaš omiljeni pametni sat, kako biste u svakom trenutku bili dobro organizovani. I za kraj, ni jedna sportska aktivnost ne može da prođe bez flašice za vodu. Za optimalnu hidrataciju izaberite praktičnu i lijepo dizajniranu flašicu koju uvijek lako možete nositi u ruci. Poželjno je da bude od plastike koja ne sadrži BPA, jer velike vrućine mogu uticati na oslobađanje ovih čestica u vodi.


Ukoliko ste u vašu putnu torbu upravo dodali neke od gore navedenih rekvizita, preostaje vam samo da se opustite i uživate u aktivnom odmoru. Ljeto je počelo, sezona kupanja i godišnjih odmora uvijeliko traje – iskoristite je na najbolji mogući način!

Sport Vision tim

Slični članci

15.
Apr.
Novosti
Sport Vision raspisuje konkurs za prijem radnika!
08.
Apr.
Novosti
Sport Vision raspisuje konkurs za prijem radnika!
08.
Apr.
Novosti
Sport Vision raspisuje konkurs za prijem radnika!
16.
Feb.
Novosti
Sport Vision raspisuje konkurs za prijem radnika!
18.
Dec.
Novosti
Vrijeme je da prazničnu magiju upotpunite šopingom za pamćenje!
05.
Dec.
Novosti
Spremite se za potpuno novo šoping iskustvo i veliko Sport Vision otvaranje uz popuste do čak 30%, samo od 7. do 9.12.
30.
Nov.
Novosti
Obraduj svoje najdraže i pruži im mogućnost izbora odjeće ili obuće baš po svojoj mjeri!
17.
Nov.
Novosti
Da li ste već pripremili spisak svojih favorita za najveći šoping godine i Sport Vision Black Week sniženja?
17.
Nov.
Novosti
Kreni u tradicionalnu šoping avanturu i ponesi odlično raspoloženje, jer vas u svim Sport Vision Outlet radnjama čekaju specijalni Black Week popusti!...
01.
Sep.
Novosti
Raspust se uskoro bliži kraju, a uskoro će zazvoniti i prvo zvono u novoj školskoj godini.